Съвети за декорация на дома в крак с модата! Как да сме в крак с тенденциите в интериорния дизайн?
Съвети за декорация на дома в крак с модата!

Как да сме в крак с тенденциите в интериорния дизайн?

Безспорно, за много от Вас, обзавеждането означава смесица от използването на контрастиращи стилове на декорация за създаването на уникално, невероятно и единствено по рода си пространство. В тази статия ще ви дадем съвети, как да декорирате дома си в стилове, които да са в крак с модата в интериорния дизайн.
Ще започнем с един малко по-нестандартен тренд в интериорната декорация, а именно стилът “Рустика”. Ако изберете него започнете с разграничаването.

Рустик - съчетава в себе си доста стилове, а не само един единствен но при използването му, не трябва да се смесва напълно с останалите съществуващи в интериорния дизайн. Ако да речем декорирате масата си за хранене, не смесвайте изискани плотове с такива от селски тип. Всички те трябва да бъдат еднакви. Не смесвайте Рустика с модернизъм и обратното. Всичко трябва да е еднакво.

Използвайте съответните подходящи цветове

Спазвайте общите цветове, които съответстват на стила “Рустика”. Направете така, че помещението да вземе вашия стил и да бъде като вас, т.е. да има умело съчетание на подходящи цветове. Стаята не бива да бъде боядисана сякаш е декорирана от двама коренно различни човека. Обикновено стаята в рустикален стил има минимално цветово разнообразие.

Съчетайте класиката с античността
Често класиката и античността са елегантни в съчетание, но с течение на времето те губят своя чар. Постепенно границата между тях се размива и това ги прави перфектно допълнение към стаята или дома като цяло. Такива примери са живачно стъкло, стара селска маса, античните огледала, както и редица други.
Архитектура и обзавеждане
Когато хората започнат да обзавеждат дома си в комбинация от стил Рустика и елегантни мотиви, те често избират варианта селска архитектура и елегантно обзавеждане. Стилът Рустика често съчетава в себе си груба дървесина и тухли изложени на показ. Архитектурата често включва комбинация от кристален полилей, кадифен диван и роял.
Размийте границите
Има някой елементи, които могат да спаднат, както към селския стил Рустика, така и към елегантния такъв. Можете да поставите стара ютия, еленови рога, черупки от костенурки или миди, ковано желязо, свещи, прости цветни аранжировки и всякакви други природни елементи.
Не прекалявайте с аксесоарите
Обзавеждайки дома си в рустикален стил не прекалявайте с аксесоарите и не излизайте извън рамките на допустимото. Понякога по-малко е повече. Използвайте по-малко елементи и не претрупвайте мястото с ненужни вещи. Използвайте прости елементи като една обикновена бяла ваза, фруктиера или масичка за кафе без нищо върху нея.
Тенденциите в интериорния дизайн идват и си отиват. Ако предекорирате дома си, обръщате внимание на новите трендове, а не гледате назад към миналите.
Друг важен елемент, който трябва да вземете под внимание при предекорацията на дома си е да знаете, точно местоположението си . Ако живеете в населено място, където често могат да се появят нови тенденции, използвайте тази мода, която ви харесва най-много и изолирайте останалите нововъведения. Ако пък ли живеете в по-малко населено място, където модните трендове навлизат по-късно, разглеждайте снимки на съвременни жилища от райони с по-развити функции и където модата в интериорния дизайн се развива по-бързо.
Отново ще се върнем на модата, а именно … следвайте я !
Следете десените, цветовете и материалите, които се използват и ги включете в интериора си. В наши дни има такъв дизайн, който живее във времето и не губи от чара си. Такъв стил е традиционния, който е естествен и изчистен.
Винаги задавайте свои собствени тенденции
Не се опитвайте да копирате тенденциите и да вземате назаем. Създавайте собствени трендове, които да използвате при началното обзавеждане и редекорация на дома си. Използвайте това, което ви прави щастливи. Възползвайте се от нетрадиционните цветове и избягвайте да употребявате разцветките, които са по витрините на магазините и други с масова употреба.
Към края на нашата статия ще ви обърнем внимание на друг моден тренд в обзавеждането, а именно мароканския. Мароко или Маракеш се намира в северозападната част на Африка и се отличава с характерен стил на декориране. Този стил е смесица от индийски, френски, африкански и испански стил. Някой хора предпочитат да украсяват дома си изцяло в марокански стил, а други декорират само откритите части. По-долу ще ви дадем няколко идеи свързани с този стил.
Цветовите комбинации са основно ярки и съчетават в себе си повече метални тонове, златисто и сребристо. Основните цветове са ярко оранжево, фуксия, ръжда, тюркоаз, електрик, огнено червено, златисто жълто, лилаво и смелите тонове. Не забравяйте да добавите цвят и на тавана. Много марокански тавани са боядисани с ярки цветове със сложни шаблонни шарки.
Мароканския стил съчетава в себе си сложни декорации от тъканни комбинации. Използват се шарени възглавници, килими завеси, които са в ярки тонове. Килимите са големи и с цветни шарки. Около прозорците си можете да използвате драперии. Освен това типично за този стил е използването и на теракота и мозайка в плътни цветове, както и използването на арки.
Тук освен това можете да използвате и ковано желязо, което е типичен елемент за Африка, както и дърворезба. Освен това в този се използват и много аксесоари в стила на Османската империя, антични огледала, светлинни източници, които са направени ръчно и такива с модерна интерпретация.